Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, May 26, 2016

Geng Rewang Ke Pengkalan Balak

Alhamdulillah, ahkirnya misi kami, Geng Rewang Kebabom nak berjimba2 di tepi pantai Pengkalan Balak berjaya.. Yeeehaaaaa!! 

Lokasi pilihan Mesra Chalet, Pengkalan Balak

Pic from : Mesra Chalet
Pic from : Mesra Chalet


Harga: 
RM100 per unit accommodation (Public holidays, cuti sekolah) 
RM90 to RM80 (weekdays). Price is negotiable. (*part ni yang ahkak suka..)


Memang selesa giler bilik dia walaupun tak sebesar mane. BERSIH, ADA AIRCOND, ADA FREEZER, ADA TV hahaaa.. aper lagi nak kan? Hahahaaa


Aku sampai dah agak lewat petang tu *Sori gais! ada masalah yang tak dapat nak dielakkan :( Tapi sampai2 terus aku capai pisau okey.. hahaha.. Orang ajak makan pun taknak sebab takut kene petirrr ngan mem besau.. Uuhuuuuu.. tambah lak membesau tu orang Melaka, ko taulah kan kalau orang Melaka melaaazerrr camner.. Kalau tak tahan, ada yang packing balik baju balik KL malam tu gak.. Muaahhahaaaa... I is serammm uollzzz...

Me, Eja & Kak Zira <3

Kami :)


Pantai dia bersih.

 Memasing bizi prepare untuk BBQ malam tu.
Kemonnn gaiss, kipas kasi kuad lagi... 
 

 
 
Puas betul makan malam tu. Macam2 ada... sotong, ikan, ayam, hot dong, jagung

 Aktiviti mak2, dok melipat daun pisang nak buat nasi lemak untuk breakfast esok.
*tepuk sikit* (Hebak..hebakk mu ni)

Suasana malam.

Ni aktiviti anak2. Main bola sampai pukul 12 tengah malam. Haven sungguh. Yang si kenid pun sama naik, main bola ngan abang2.. Tak dia heran kan kitew time ni.
 
 
 Kak Izah & anak2.
 
Ok, malam tu kitaorang overnight sampai pukul 12 lebih jugak lah. Macam2 isu yang keluar.. politik, artis, ofis, anak2, pasal laki.. ooppss.. hahahaha... Semualah..
 
 
 
Pagi tu, aku ngan kak azie yang first terjun laut. Kemain lagi..
 Hahahaaa.. Yang geng2 lain takmo mandi, sudahhh...  #bluueekk
 
Masa ni aku dok mengajar, bebudak ni cara nak mengapung badan dalam air.. Cehhwaahhh.. Macam good2 plak aku kan? hahaha.. padahal berenang pun tak reti..  ekekekeee

Boy's Activity 


Naik banana boat pulak. Dak Adam dah menggelitik nak naik, aku memula tak bagi jugak, bukan aper, risau takde sape nak nengok.. Tapi nasib baiklah anak kak mazura nak jaga dia... So, merasalah dak Adam naik.. Tak silap aku RM10 sekepala.. 

  video

 Ni breakfast kitaorang pagi tu. Meriahkan! 
Nasi lemak, nasi goreng, telur dadar, kuah lemak burung puyuh & macam2 lagilah. 

Main bubble sambil tido pun boleh Adam.. hehehe

 Happy anak2 bila aunty Azie sponser banyak toys, bubble, layang2, bola, kipas tangan & ada lagi 1 aku tak ingat dah... Thank You kak Azie. 

(p/s: Kalau ada reader yang nak borong toys nak buat gift ker, nak buat beday ker, nak beli bubble ker or any toys bole contact kak Azie (012-3369752)

 
Ni aktiviti before balik KL.

Sumpah! happy giler bila dapat together2 ngan kengkawan & family. Sampai saat ni, tak habis2 kitaorang bercerita pasal trip ke Pengkalan Balak. Happy sesangat2.
InsyaAllah, kalau ada umur panjang, ada rezeki kita repeat lagi ok.


(*tepuk tangan)


Review:
 Memang selesa, bersih & lengkap. Harga pun tak mahal sangat. Dekat giler nak melangkah ke laut. Ruang bbq pun ada, takda charge dia kenakan....



Sekarang ni pun memasing tengah riki, mane2 port yang menarik untuk  next trip insyaAllah.. Tapi ghasenye... namapak gayanya ke Mesra Challet lagi ni...


Kita tungguuuuuuuuuu........

 
 

No comments:

Post a Comment