Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, March 22, 2016

2D 1N at Luxury Beachfront Villa, Melaka

Salam. Hai! 

Sori buat uollz tertunggu2, bilaaalah ahkak nak hapdate belog yer.. TERIMA KASIHlah pada yang bertanya bila ahkak nak update belog.. i is terharu uollz.. #dramasangat 
Masanya dah tiba bila ahkak ko bukak dekat overview nengok graf pageview dah semakin menurun maka menggelupurlah ahkak ketika itu. 
keh! keh! keh! i takot uollz ilang feerrminat.. ekekeke... #nakmuntahijo

Ok2.. Sebab dah 'agak' lama membiarkan ia bersarang.. maka harussslah menghapdatenye dgn story2 yang menarik kan, tak gituew?! #matilahnak

Ahkak kasi korang layan dulu gambar2 yang ado, baru ahkak start citer.. 
aci tak? #ngelat




Last week birthday MIL & kitaorang celebrate kat Melaka. 
Alhamdulillah, dapat gak booking walaupun last minute. hehehe.. 
Tenkiu boy (BIL), sebab kasi settle sampai jadi!  T______T


7379c Jalan Spring 3, Tanjung Kling, Melaka, Melaka, Malaysia



Antara kemudahan2 yang disediakan di sini.


 Ruang dapur. Besar & Luas.


Ada 6 Bilik semuanya & besar2. Kalau family ramai, bole bawak toto sendiri. Setiap bilik beraircond. Tu yang ahkak paling suka tu.. 


 
 Bilik ni siap ada jakuzzi. Tapi nyampah, tak bole guna. Puas aku ngan Kak Yeen (SIL) godek2, still tak kuar air. Sian  bebudak, dah excited nak mandi kat dalam tu.


Chak! budak kenit ni, yang paling kenit sekali dalam family side en daddy. Budak kenit yang tak banyak ragam.. behave jer... Hehehe... Good girl! Tunggu besau sikit yer, macam2 kakak indah nak turun kan ilmu tu.. ngeh..ngehh..ngeh


Tak sempat nak tunggu redup memasing dah menggelinjat nak terjun kolam. Termasukklah yg sedang bercakap ni.. kehhh..kehh..kehh!


Dah puas mandi kolam, main bola pulak mereka. Pastu dah puas main bola, terjun pulak kolam... Hamboiii.. kemain happy lagi memasing..Yerlah.. jaraaangggg..jarangggg dapat nak bercuti together gether.. kan...


Villa ni kedudukan dia, mengadap laut. Tapi sayang, laut dia tak boleh mandi. Air dia tak berapa nak cantik. Kalau nak try jugak, aku tak jamin, silap2 menggaru 1 badan.. hahahahaa..


Puas si boy kaber perut.. hahhaaa.. Yang belakang tu Kak Leez (SIL) geng kamching dak Adam. Kat villa ni, boleh buat BBQ. Segala peralatan  untuk BBQ di sediakan..   
Bahan2 utk masak, lu pikirlah sendiri nak bakar ape, ikan ke, ayam ke, itik ker, kambing ker or aper2 jer.. asal bole makan.

T_______________T


 
Belah malam pulak, kitaorang plan nak buat suprised party untuk MIL tapi last2 kitaorang yang tersupriseeedd sendiri sebab MIL dah boleh agak dah agenda kitaorang tu..
hurrrmmmm...  

Esok....


Macam biasa, pepagi lagi memasing dah terjun kolam. Almaklumlah, rumah ada private pool katakan.. bila2 masa jer boleh terjun kolam. #veranganjapjaporangkaya2

Time to checkout pukul 12.00pm

Us


 Family En. Daddy :)

 Team Boboiyot.. ekekeke...

Team Gegurlz Diva Kebabom..

Untuk nama team gegulz haruzlah letop2.. hahaha



Review pasal villa ni :-
Pada aku, villa ni sangat best untuk family gathering. Memang selesa sangat.
Ahkak bagi 8.5/10 bintang 

insyaAllah, ada rezeki kita repeat lagi... 




(p/s to  tuan villa, nak mintak turunkan sikit harga sewa buley??)




Next N3 jenjalan Melaka Premium Outlet

Kasi velanja pic 1 dulu..


ok, bai!

 

9 comments:

  1. Salam..brp harga 2d1n sis? Tul ke rm1400?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkum salam. 2d 1n RM1400 sis :) rumah dia besau, bilik besau, toilet besau, hall besau, kitchen besau, pool pun bole tahan besau gak.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. 2d 1n RM1400 sis :) rumah dia besau, bilik besau, toilet besau, hall besau, kitchen besau, pool pun bole tahan besau gak.. :)

      Delete
  3. Salam sis,boleh bg contact no owner ? Tqsm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, sy takda contact number. booking melalui Booking.com :)

      Delete
  4. Salam sis, u ada bayar extra charge tak kalau headcount lebih 12 orang? Sebab dia kata max 12 orang je, more than 12, tambah rm50 setiap orang. betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkum salam.mmg dorg ada kenekan xtra bayaran. Tp masa sy pegi tu ingat pulak ada bayar lebih ke idok.. sbb menteri kewangan org lain pegang..heehe

      Delete
    2. Wkum salam.mmg dorg ada kenekan xtra bayaran. Tp masa sy pegi tu ingat pulak ada bayar lebih ke idok.. sbb menteri kewangan org lain pegang..heehe

      Delete